Andreas Mogensen er svævet ind på rumstationen ISS

Den danske astronaut Andreas Mogensen og hans kolleger på rumfartøjet Sojus, kasakheren Aidyn Aimbetov og den russiske rumkaptajn Sergej Volkov, har forladt rumfartøjet og er i vægtløs tilstand svævet ind på Den Internationale Rumstation, ISS.

Lugerne mellem rumfartøjet og rumstationen er åbnet, efter at Sojus fredag blev sammenkoblet med Pojsk-modulet på ISS, som er astronauternes første møde med rumstationen.

Først om bord på ISS var Aidyn Aimbetov, og lige i hælene fulgte Andreas Mogensen og Sergej Volkov.

De blev modtaget af de seks astronauter, som i forvejen befinder sig på ISS, og alle ni astronauter stillede herefter op til fotografering og fik tid til at tale med deres familier på Jorden.

De nu ni besætningsmedlemmer på ISS afholdt videokonferencen i Zvezda-modulet på rumstationen, og herfra fik Andreas Mogensen lejlighed til at tale med sin bror, Niels Mogensen, og sin mor.

- Det var en ubeskrivelig følelse, da raketten startede. Selvom vi har vinduer, kan vi ikke se det. Vi hørte bare lyden. Først efter tre minutter kunne vi se ud af vinduet. Det er en underlig følelse at være af sted og ikke kunne se raketten flyve op, siger Andreas Mogensen fra ISS.

De seks mænd, der i forvejen opholder sig på Den Internationale Rumstation, ISS, er Gennadij Padalka (Rusland), Mikhail Kornienko (Rusland), Oleg Kononenko (Rusland), Scott Kelly (USA), Kjell Lindgren (USA) og Kimiya Yui (Japan).

/ritzau/

Dagens Gossip