Andy Murray får perfekt start på sæsonfinale

Hjemmebanefavoritten Andy Murray fik mandag en god start på herrernes sæsonfinale i London, hvor verdens otte bedste tennisspillere dyster.

Briten åbnede den såkaldte Ilie Nastase-gruppe med en sejr på 6-4, 6-4 over spanieren David Ferrer.

Spanieren fulgte ellers godt med i første sæt, men to dobbeltfejl blev dyre ved stillingen 4-5. Den ene sikrede Murray sættet.

I andet sæt kom Ferrer glimrende fra start og brød med det samme til 1-0 og kom også foran 3-1.

Men Murray sled sig tilbage og afgjorde kampen, da han endnu en gang brød spanierens serv ved stillingen 5-4.

Murray fik samtidig lukket munden på de kritikere, der mener, at han primært har øje for Davis Cup-finalen, der venter om kort tid.

- Hvis jeg ikke spillede her, var jeg taget væk i tre uger eller noget uden at spille en kamp før Davis Cup-finalen. Det er klart, at det er et andet underlag her, men at spille mod verdens bedste spillere er også en fantastisk forberedelse.

- Jeg har det godt nu. Forhåbentlig kan jeg præstere godt her og i Belgien. Jeg mener, jeg har givet mig selv de bedste betingelser for at gøre det, siger Murray ifølge AFP.

Storbritannien er i sin første Davis Cup-finale i 37 år, når det den 27. november gælder finalemødet med Belgien. Her spilles der på grus, mens sæsonfinalen spilles på hardcourt.

I det andet opgør i gruppen mellem spanske Rafael Nadal og schweizeren Stan Wawrinka, var der opmuntring til spanieren, der har haft en hård sæson, hvor han efter problemer denne sommer faldt tilbage som nummer ti på verdensranglisten, hvilket var Nadals dårligste placering siden 2005.

Spanieren virkede dog til at være ovenpå igen mod Wawrinka, og han vandt opgøret overbevisende med 6-3, 6-2.

Nadal har de seneste ti år vundet mindst én grand slam-turnering, men han har i 2015 kæmpet med skader og blev blandt andet sendt ud af French Open i kvartfinalen af Novak Djokovic.

Den 29-årige spanier så ellers ud til at havne i problemer, da schweizeren lagde ud med at bryde Nadal i første serveparti, men det blev i stedet det, som satte Nadal i gang.

Han brød tilbage med det samme og brød i ottende parti, som tog over syv minutter, igen Wawrinka og vandt første sæt.

Schweizeren diskede op med fejl på fejl i andet sæt, hvor Nadal brød to gange og sejrede.

Rafael Nadal har i sin lange karriere aldrig vundet sæsonfinalen.

- Jeg er virkelig glad for at være tilbage. Det seneste år har været hårdt. Jeg er glad for at begynde sådan her. Det er vigtigt for min selvtillid. Jeg er motiveret til at forbedre mit spil, siger Nadal ifølge AFP.

De to bedste i hver gruppe går videre til semifinalerne på lørdag.

I den anden gruppe åbnede verdensetteren fra Serbien, Novak Djokovic, og schweizeren Roger Federer med sejre søndag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip