Andy Schleck godt tilfreds før Tour de France

Men nu tyder noget på, at Andy Schleck er på vej tilbage i noget, der begynder at minde om en god form. Først blev han nummer 25 samlet i Tour of California, hvor han også sluttede som nummer tre i bjergkonkurrencen efter fornemme angreb på stigningerne. I weekenden sluttede Radioshack-rytteren så som nummer 40 i det store vigtige Tour-forberedelsesløb, Schweiz Rundt.

- Overordnet havde jeg en god fornemmelse, siger Andy Schleck til holdets hjemmeside om løbet, hvor klassementsresultatet betød mindre i forhold til det samlede indtryk.

Specielt den afsluttende enkeltstart, som havde en flad begyndelse, men et skrapt bjerg til slut, bekræftede også Andy Schleck i, at han er ved at få tur i den. 

- Det var en hård enkeltstart. Vi skiftede cykler før stigningen, men det var den sidste etape, så vi var allerede en smule trætte. Det var en god test på den sidste dag. Jeg havde det ok på stigningen, men at køre den selv i stedet for sammen med en holdkammerat eller andre, var ikke så godt, siger Andy Schleck, der nu begynder på den sidste afsluttende Tour de France-træning.

I fredags på den sidste store bjergetape af det schweiziske løb kørte Andy Schleck i mål som nummer 15 - lidt over et minut efter den senere vinder af løbet, Rui Costa. Det resultat var han så tilfreds med, at han i et efterfølgende interview med den belgiske avis, Het Nieuwsblad, skruede helt op for Tour-forventningerne.

- Hvem ved, måske kan jeg blive overraskelsen i Tour de France, sagde Andy Schleck til Het Nieuwsblad ifølge Politiken.

- Under alle omstændigheder er jeg glad for de svar, jeg fik på etapen i går. For første gang i meget, meget lang tid fornemmede jeg endda, at jeg havde overskud til at angribe, men jeg valgte at beherske mig. De test, vi har foretaget under træning, har vist klar fremgang, men det var vigtigt for mig, at få det bekræftet i konkurrence. Da Michele Scarponi trådte an med omkring 20 km til mål, tænkte jeg med det samme, at jeg skulle gå med. Tidligere fulgte jeg min første indskydelse, og jeg var også lige ved at gøre det denne gang. Så besindede jeg mig imidlertid og valgte at følge de andres tempo i frontgruppen. Men alene at få den tanke, at det kan lade sig gøre at gå i offensiven, fortalte mig, at jeg jo ikke kunne være helt kaput, sagde Andy Schleck.

Dagens Gossip