Anfører efter EM-mirakel: Jeg ryster nærmest

Det danske kvindefodboldlandshold besejrede mandag aften helt sensationelt Frankrig ved EM i Sverige. Efter en lang og nerveflossende semifinale, der både måtte i forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence, før de danske piger kunne kaste sig i hinandens arme, er forløsningen for anfører Katrine S. Pedersen ikke til at tøjle.

- Jeg ryster nærmest. Det er helt vildt. Vi var under pres, og Frankrig var gode. Men vi klarede det. Men hold kæft mand, vi står i en semifinale ved EM... Det er helt vildt!, siger Katrine S. Pedersen til BT.

Den danske veteran har før stået i en EM-semifinale. Det var i 2001, men dette resultat overgår alt, nærmest råber hun.

- Det er noget af det største, jeg har oplevet. Det her er helt vildt. Vi har slået Frankrig, der var en af favoritterne til at vinde EM, ud, siger Katrine S. Pedersen.

At Danmark overhovedet kvalificerede sig til kvartfinalen, var lidt af et mirakel. Holdet vandt nemlig en direkte lodtrækningsduel mod Rusland om at gå videre fra det indledende gruppespil, hvor resultaterne ellers ikke var gået Danmarks vej. Og efter uafgjort og en hel del held i både den ordinære og forlængede spilletid, skulle kampen nu afgøres på det tætteste, man vel kommer på endnu en lodtrækning om videre deltagelse.

- Straffesparkskonkurrencen var så nervepirrende. Heldigvis tager Stina den første. Men til sidst skal vi score. Så går Janni ned, og hun sætter den bare helt oppe i nettaget. Det er bare for sejt. Det er så nervepirrende, og det er så sindssyg en følelse, man står med oppe i den midtercirkel dér. Det er en kæmpe forløsning.

Målmand Stina Lykke fik revanche for det missede straffespark i kampen, da hun snuppede Necibs forsøg i straffesparkskonkurrencen, og selvom Danmark brændte sit fjerde forsøg, kunne holdet kort efter ånden lettet op.

Frankrigs fjerde forsøg sad på stolpen i samme side, som Lykke var gået til, og da Janni Arnth scorede på femte forsøg, var semifinale-billetten sikret.

Danmark skal møde Norge i semifinalen, som spilles på torsdag.

Dagens Gossip