Anfører scorer lynhurtigt mål i USA-sejr over Ghana

17/06/2014

Et af VM-historiens allerhurtigste mål var med til at sikre USA en premieresejr på 2-1 imod Ghana efter en dramatisk afslutning natten til tirsdag dansk tid.

Blot 32 sekunder skulle der gå, før amerikanerne fik bolden i nettet, da en af holdets store profiler, Clint Dempsey, kom igennem i feltet og sikkert sparkede bolden ind.

Dermed skrev anføreren sig ind i historiebøgerne med den femtehurtigste scoring ved en VM-slutrunde nogensinde. Umiddelbart efter kampafslutning er det nøjagtige tidspunkt for scoringen dog ikke officielt slået fast.

USA begyndte kampen med et voldsomt pres, mens Ghana omvendt så skræmt ud. De første 10 minutter stod der USA på stort set alt, men bortset fra scoringen fik holdet ikke skabt de helt store chancer, og langsomt kunne afrikanerne arbejde sig ind i kampen.

I anden halvleg var rollerne vendt på hovedet. Ghana sad på bolden, og amerikanerne kom ikke meget på modstanderens banehalvdel.

De hvidklædte ghanesere spillede sig til større og større chancer, og særligt Asamoah Gyan var en synder med en række afbrændere. Med omkring 10 minutter igen kom forløsningen dog.

André Ayew modtog en hælaflevering i feltet og bankede med ydersiden bolden ind til 1-1.

Men blot fem minutter senere var USA igen foran. Denne gang kom John Brooks højst på et hjørnespark og pandede bolden ind til slutresultatet.

USA danner nu frontduo i gruppe G sammen med Tyskland, som slog Portugal med imponerende 4-0 i gruppens tidlige kamp.