Angela Eagle vil udfordre Corbyn som Labour-leder

Skrevet af admin

09/07/2016

Dagens topnyheder

Mandag morgen vil Angela Eagle meddele, at hun vil udfordre Labour-leder Jeremy Corbyn om formandsposten i det britiske arbejderparti.

- Mandag morgen vil jeg meddele mit kandidatur som leder af Labour-partiet, siger hun ifølge nyhedsbureauet AFP.

Meddelelsen kommer ifølge BBC, efter at Labours stedfortrædende leder, Tom Watson, tidligere på dagen aflyste planlagte forhandlinger med de britiske fagforeninger i et forsøg på at løse stridighederne i toppen af partiet.

- Jeg vil forklare min vision for landet og om den forskel, som et stærkt Labour-parti kan gøre, på mandag, siger Eagle ifølge BBC.

55-årige Angela Eagle har siddet i det britiske parlament siden 1992 og er tidligere skyggeminister. Hun er blandt dem, som har trukket sig fra Labours skyggekabinet i protest mod Corbyns ledelse.

Jeremy Corbyn kritiseres blandt andet for ikke at have kæmpet hårdt nok i valgkampen for at sikre et ja til fortsat britisk EU-medlemskab.

For omkring to uger siden tabte han en tillidsafstemning blandt partiets parlamentsmedlemmer med 172 imod ham og 40 for.

Corbyn blev i september sidste år valgt til formandsposten med et overbevisende flertal blandt Labour-medlemmerne.

Iagttagere mener, at han kan blive svær at slå, for én ting er, at parlamentsmedlemmerne vil af med ham. Men han har fortsat stor støtte blandt menige partimedlemmer.

Labours parlamentarikere kan ikke fyre Corbyn som partileder.

Og trods kritikken fastholder Corbyn, at han ikke vil gå af som partileder. Hans talsmand siger ifølge BBC lørdag, at Corbyn har i sinde at bekæmpe enhver udfordring om lederskabet.

/ritzau/