Angelina Jolie: Jeg har fået fjernet begge mine bryster

Af frygt for at få kræft har den berømte amerikanske skuespillerinde Angelina Jolie fået bortopereret begge sine bryster.

Det fortæller hun i en klumme i den amerikanske avis, New York Times, skriver BT.dk.

Den 37-årige mor til seks børn ønsker ifølge klummen ikke, at hendes liv skal ende lige så tidligt, som Angelina Jolies egen moders gjorde. Moderen døde af kræft som 56-årig og nåede derfor kun at se et af Angelina Jolie og Brad Pitts seks børn.

I klummen fortæller flere-børns moderen, at hendes læger havde regnet sig frem til, at hun havde 87 procents chance for at udvikle brystkræft. Den høje risikofaktor skyldes, at Angelina Jolie er bærer af genet BRCA1.

»Lige så snart jeg kendte realiteterne, besluttede jeg at gøre noget aktivt for at minimere risikoen så meget, som jeg kunne. Derfor tog jeg beslutningen om at få foretaget en præventiv operation, der fjernede begge mine bryster«, forklarer skuespilleren i sin klumme.

I den fortæller hun også, at det især var hensynet til hendes og Brad Pitts seks børn, der gjorde, hun tog den drastiske beslutning.

»Vi taler ofte om mors mor, hvor jeg har forsøgt forklare dem om den sygdom, som tog hende fra os. De har spurgt mig, om det samme kunne ske for mig, skriver Jolie i sin klumme«, ’My Medical Choice og uddyber:

»Jeg har altid beroliget dem, men sandheden er, at jeg er bærer af et defekt gen.«

De omfattende operationer var færdige i slutningen af april, og ifølge Angelina Jolie har Brad Pitt været ved hendes side og støttet hende i hendes beslutning.

»Det har ikke været en let beslutning at få fjernet mine bryster præventivt. Men det er en, jeg er meget glad for at have taget«, fortæller skuespilleren, der arbejdede med filmindspilninger i de tre måneder, hvor operationerne fandt sted.

Dagens Gossip