Angelina Jolies moster død af brystkræft

I 2007 døde Martins storesøster, Jolies mor Marcheline Bertrand, af kræft i æggestokkene og havde ligeledes haft brystkræft. Begge søstre var bærere af det fejlbehæftede gen, der øger risikoen for de to sygdomme dramatisk og da Jolie fik konstateret genet, valgte hun at få foretaget en dobbel mastektomi for ikke at dø fra sine seks børn i utide.

»Både Debbie og jeg var stolte af hendes beslutning og stolte af, at hun stod frem. Hun sparer sin familie for at gennemgå alt det, vi har været igennem«, siger Jolies onkel Ron Martin til E! News.

Skuespillerindens moster fik konstateret brystkræft første gang i 2004 og var dengang igennem et traditionelt behandlingsforløb. Fornylig vendte sygdommen imidlertid tilbage og denne gang kunne lægerne intet stille op. Martin sov ind på et hospital i Californien, 61 år gammel.

Jolie lod sig operere i februar og stod frem med sin beslutning i en kronik i New York Times den 14. maj. Her gav Hollywood-stjernen udtryk for et håb om at hjælpe sine medsøstre - og sikre sine børn, at de beholder deres mor.

Ron Martin fortæller, at Jolie trods sin store travlhed viste sin moster megen omsorg, ligesom hendes far Jon Voight aflagde lange besøg ved sygesengen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip