Angelina og Brad vil støtte dansk dokumentar

Det blev ikke til en Oscar for den danske dokumentar "The Act of Killing" ved prisfesten natten til mandag dansk tid.

Men filmens instruktør, Joshua Oppenheimer, og filmens producer, Signe Byrge Sørensen, har alligevel fået rigtig meget ud af at være med ved Oscar-showet.

Efter prisuddelingen holdt de danske filmmagere nemlig efterfest på samme restaurant som superstjernerne Angelina Jolie og Brad Pitt, der ikke bare er kendte for deres skuespil, men også deres humanitære arbejde.

Og derfor var det ganske naturligt for Joshua Oppenheimer og Signe Byrge Sørensen at præsentere sig for parret. Den danske dokumentar handler nemlig om det indonesiske folkemord, der foregik i landet i 1965-1966, og som kostede mere end en halv million mennesker livet.

En tragedie, der har været alt for lidt fokus på indtil nu - og det er skuespillerparret åbenbart enige i.

- Jeg har lige siddet sammen med Angelina Jolie og Brad Pitt, og de siger, at de gerne vil hjælpe os med at udbrede kendskabet til det, der er foregået i Indonesien endnu mere. Så jeg skal mødes med dem i denne uge, fortæller Joshua Oppenheimer, der har amerikansk og britisk pas, men bor i Danmark.

- Det vil hjælpe os rigtig meget, hvis de vil støtte os, og folk i Indonesien elsker Angelina Jolie, siger han.

Filmens danske producer, Signe Byrge Sørensen, fik sig også en god snak med parret.

- Vi snakkede om nogle af de humanitære projekter, de er involveret i, og så talte vi om The Act of Killing og det, der er foregået omkring den.

- De siger, at de synes, dokumentaren er helt fantastisk, og at de aldrig har set noget lignende, fortæller hun til Ritzau.

Det er en overvældende besked at få.

- Det føles ret stort. Vi har også hørt, at Martin Scorsese siger det samme, at han elsker filmen og ikke kan holde op med at tale om den, fortæller hun.

Nu håber holdet bag dokumentaren, at opmærksomheden fra Angelina Jolie og Brad Pitt kan hjælpe indoneserne, der stadig kæmper for retfærdighed.

- Hvis de går ud og siger det offentligt selv, så kan det betyde rigtig meget for vores film, siger Signe Byrge Sørensen.

/ritzau/

Dagens Gossip