Angiverlinje skal sætte stopper for doping

Det seneste våben i kampen mod medicinsk snyd i elitesport, motionsdoping og det kriminelle marked er en døgntelefon, hvor borgere kan ringe ind med konkrete tips om doping.

Dermed opruster Anti Doping Danmark i kampen om at komme brugen af doping til livs. Organisationen opretter tirsdag en døgnåben telefonlinje, hvor tips om specifikke topatleter eller lyssky motionscentre er velkomne. Det skriver dagbladet Politiken tirsdag.

- Vi ved, at der foregår lyssky ting i organiseringen af doping, og hvis vi på den her måde kan få informationer om, hvad der foregår, gør det os i stand til at målrette vores indsats bedre.

- For eksempel kan det kaste lys over, om der er bestemte personer, sportsgrene, klubber eller miljøer, vi skal begynde at forhøre os om og undersøge nærmere, siger direktør i Anti Doping Danmark, Lone Hansen, til Politiken.

Hun siger videre, at den slags efterretninger er nødvendige i kampen for at dæmme op imod dopingproblemet.

- Målet med det her er også at få den information, vi ikke vidste, at vi manglede, siger hun.

Det nye tiltag glæder leder af Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC) Michael Ask. Han ser frem til at modtage borgernes hjælp til at bekæmpe dopingproblemet.

- Vi er altid interesseret i at få gode tip fra borgere, der kan føre til, at vi får stoppet den form kriminalitet, siger han til avisen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip