Angreb fra militante skræmmer turister væk fra Frankrig

Frankrigs enorme turistbranche begynder nu at mærke konsekvenserne af de blodige angreb, som islamistiske militante har gennemført i landet det seneste år.

I hvert fald mener den franske turistminister, at angrebene er en medvirkende årsag til, at færre udenlandske turister i juli tjekkede ind på et fransk hotel end i juli 2015.

Der var i sidste måned ti procent færre udenlandske hotelovernatninger end året før, oplyser turistminister Matthias Fekl i et interview med søndagsavisen Le Journal du Dimanche ifølge Reuters.

Samme procentuelle nedgang gælder i øvrigt for de første seks måneder af 2016.

Nedgangen begyndte i kølvandet af den bølge af angreb, som i november trak et spor af død efter sig gennem Paris. Angreb mod caféer, barer, ved et fodboldstadion og på et spillested efterlod 130 dræbte.

I juli blev 85 mennesker dræbt af en islamistisk fanatiker, der på den franske nationaldag styrede en lastbil ind i grupper af mennesker i Nice på den franske riviera.

Og to uger senere dræbte to islamister en katolsk præst i en lille by i Normandiet

De tragiske hændelser, der blev omtalt i medier verden over, har fået især oversøiske besøgende til at vælge andre steder at tage hen end Frankrig ifølge turistministeren.

- Det er frem for alt turister fra USA, Asien og landene ved Den Persiske Golf - netop de grupper som plejer at bruge flest penge - som udebliver fra franske hoteller. Turister fra Europa, som udgør omkring 80 procent af det samlede antal turister i Frankrig, fortsætter derimod med at besøge landet, siger Matthias Fekl.

Især i og omkring hovedstaden Paris bliver der redt færre senge op til udlændinge. I den øvrige del af Frankrig havde hotellerne sammenlagt en lille stigning i antallet af udenlandske gæster.

Den svage aktivitet i turistbranchen er en af grundene til, at blandt andet den franske hotelkæde AccorHotels måtte se sit driftsoverskud falde i første halvår.

Luftfartsselskabet Air France-KLM har desuden oplyst, at "delvist på grund af situationen i Frankrig" venter det en svækket omsætning i juli og august.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip