Angreb koster mindst 140 livet efter fredagsbøn i Yemen

Islamisk Stat har taget skylden for et blodigt angreb mod to moskeer i Yemens hovedstad, Sanaa, hvor mindst 140 mennesker meldes dræbt og flere hundrede såret.

Det første angreb fandt sted i Badr-moskéen i det sydlige Sanaa, hvor en selvmordsbomber sprængte sig selv i luften inde i moskéen.

Da de overlevende flygtede ud af moskéen, blev de angrebet af en medsammensvoren udenfor.

Samme scenarie gentog sig ved al-Hashuh moskéen i det nordlige Sanaa, hvor en selvmordsbombe blev sprængt inde i moskéen og yderligere en udenfor, skriver det yemenitiske nyhedsbureau Saba.

Moskéerne, der ikke ligger langt fra Sanaas bymidte, tiltrækker hovedsageligt tilhængere af den shiamuslimske Houthi-gruppe, som dominerer Yemen efter en offensiv sidste år.

Billeder på yemenitiske tv-stationer viste forkullede lig, der lå i blodpøle foran de to moskeer. Folk, der var uskadte, ilede til for at hjælpe de mange sårede og få dem fragtet væk i varebiler.

En kilde i Yemens sundhedsministerium siger til AFP, at 142 mennesker er dræbt og mindst 351 såret. Andre kilder har nævnt tal i samme størrelsesorden.

I en meddelelse lagt ud på internettet tager den militante bevægelse Islamisk Stat skylden for angrebene og siger, at det "kun er toppen af isbjerget".

Fredagens angreb mod de shiamuslimske houthier i Yemen er de første, som den yderliggående sunnimuslimske bevægelse hævder at have gennemført i det fattige arabiske land.

Islamisk Stat udspringer af terrornetværket al-Qaeda, som er den mest fremtrædende jihadistbevægelse i Yemen.

Al-Qaeda tager afstand fra angrebene i Sanaa. I en udtalelse meddeler terrornetværket, at det ikke har noget at gøre med blodsudgydelserne.

- Vi understreger, at vi følger sheik Ayman Zawahiris instrukser om at undlade at angribe moskéer og markeder og beskytte uskyldige muslimers liv, lyder det i meddelelsen.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip