Angreb mindes med lyskæde fra Krudttønden til synagoge

Skrevet af admin

10/02/2016

Dagens topnyheder

Gadebelysningen ved Sortedam Dosseringen bliver søndag aften slukket og københavnerne bedt om at tænde et lys for at markere årsdagen for sidste års angreb i København.

2000 lys skal danne en 3,6 kilometer lang kæde mellem Krudttønden og synagogen fortæller Ole Mølgaard, der er bestyrelsesformand i Finn Nørgaard Foreningen.

- På den måde binder lysene de to frygtelige begivenheder sammen. Lysene er et symbol på livskraft, kærlighed og varme, siger han.

Foreningen blev skabt for at ære mindet om Finn Nørgaard, som blev dræbt foran Krudttønden på Østerbro.

Sammen med Det Jødiske Samfund har Finn Nørgaard Foreningen inviteret til demonstrationen, som skal minde Finn Nørgaard og Dan Uzan, der blev dræbt ved synagogen i Krystalgade i det indre København.

Demonstrationen begynder ved Krudttønden klokken 17.00 og slutter ved synagogen omkring klokken 18.45.

- Vi beder københavnerne om at gå på gaden, tænde et lys og reflektere over, hvad de selv kan gøre for, at den slags ting ikke vil ske igen, siger Ole Mølgaard.

- Lad os dyrke det, vi har fælles som mennesker i stedet for at dæmonisere hinanden. Vi har alle en forpligtelse til at gøre, hvad vi kan, uanset om man er statsminister eller almindeligt menneske, mener han.

Politikere og repræsentanter for regeringen vil deltage i demonstrationen. Foreningerne har ønsket, at der ikke bliver holdt taler, fordi lysene skal tale for sig selv.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) besøger sammen med overborgmester Frank Jensen (S) Krudttønden og synagogen søndag formiddag og lægger en blomst.

Klokken 13 bliver der holdt et arrangement i Landstingssalen på Christiansborg, hvor Finn Nørgaard prisen bliver uddelt til projekter, som støtter udsatte børn og unge.

/ritzau/