Angreb mod politi og militær ryster Tyrkiet

Fire politibetjente er blevet dræbt, og en er hårdt såret ved et angreb i den overvejende kurdiske by Silopi det sydøstlige Tyrkiet, oplyser sikkerhedskilder i Ankara til Reuters.

Samtidig siger sikkerhedskilder, at en tyrkisk soldat er blevet dræbt, og syv andre er såret, efter at militante kurdere affyrede skud mod en af militærets helikoptere i den sydøstlige provins Sirnak.

Myndighederne formoder, at angrebet er udført af det kurdiske arbejderparti PKK.

Tidligere mandag åbnede ukendte personer ild mod det amerikanske konsulat i Istanbul.

To personer, den ene en kvinde, flygtede fra stedet efter at have skudt mod konsulatet. En større politijagt er sat i gang i den tyrkiske storby, rapporterer tv-stationerne CNN-Turk og NTV.

NTV melder, at en kvinde, der formodes at have deltaget i angrebet, er anholdt.

Der er ingen rapporter om tilskadekomne ved konsulatangrebet i Istanbul.

Rapporterne kom kort efter et bombeangreb mod en politistation i Istanbul, hvor tre betjente og syv civile meldes såret. Politiet skød og dræbte to personer, som angiveligt stod bag angrebet.

Over 40.000 personer er blevet dræbt, siden PKK indledte en væbnet kamp mod de tyrkiske myndigheder i 1984 for at få et eget kurdisk hjemland. I 1990'erne opgav PKK kravet om et eget hjemland og krævede i stede mere selvstyre for kurderne.

Et selvmordsangreb i den tyrkiske grænseby Suruc, hvor 32 personer blev dræbt, har ændret Tyrkiets kurs. Det tyrkiske militær har siden udført luftangreb mod både PKK og IS, men iagttagere siger, at langt de fleste angreb har været rettet mod PKK-baser i det nordlige Irak og Tyrkiet.

Næsten 400 medlemmer af Kurdistans Arbejderparti (PKK) er blevet dræbt, og hundredvis er blevet såret inden for de seneste to uger, hvor tyrkiske fly har bombarderet deres stillinger i det nordlige Irak, skrev det officielle anatolske nyhedsbureau søndag.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip