Angreb mod tyrkisk politi fortsætter: En betjent dræbt

En tyrkisk politimand er skuddræbt og en anden såret i den tyrkiske by Diyarbakir, hvor hovedparten af indbyggerne er kurdere.

Drabet sker dagen efter, at to tyrkiske politifolk blev skudt og dræbt i den sydøstlige by Ceylanpinar, der ligger tæt på den syriske grænse.

PKK (Kurdistans Arbejderparti) tog onsdag skylden for det angreb.

Serien af angreb på myndighederne blev tilsyneladende udløst af et blodigt selvmordsangreb mandag i Suruc, hvor flere end 30 mennesker mistede livet - blandt de dræbte var kurdere.

Tyrkiske myndigheder har sagt, at Islamisk Stat stod bag mandagens angreb. Både landets premierminister og præsident har sagt, at det var et terrorangreb.

De seneste dages uro i den sydøstlige del af landet giver bekymring for, om krigen i Syrien er ved at sprede sig til den anden side af grænsen.

PKK har sagt, at onsdagens drab var "hævn" for angrebet i Suruc, hvor selvmordsbomben førte til, at myndighederne har sikret grænsen til Syrien yderligere.

De fleste af de dræbte i Suruc var i gang med at planlægge en hjælpeaktion til den syriske by Kobani, som sidste år var under belejring af Islamisk Stat. Byen blev siden befriet af de kurdiske indbyggere.

Tyrkerne overvejer ifølge medier i landet dels at sende zeppelinere i luften, der skal overvåge grænsen, dels at opføre en høj mur.

Der er også planer om at opføre to hegn på hver side af en vej, hvor militæret skal patruljere. Der skal også opstilles tårne til overvågning, skriver avisen Hürriyet. Nogle steder vil man grave voldgrave.

I dag er grænsen visse steder nem at passere, da der kun er et hullet hegn mellem de to lande.

Tyrkiets premierminister, Ahmet Davutoglu, mødes senere torsdag med sikkerhedschefer for at diskutere, hvad man skal gøre.

PKK er skuffede over den manglende støtte fra tyrkiske myndigheder i kampen mod Islamisk Stat.

Også i forholdet mellem Tyrkiet og USA har der længe været spændinger omkring den fælles fjende Islamisk Stat.

Regeringen i Ankara har imidlertid ifølge Hürriyet omsider givet amerikanerne grønt lys til at benytte luftbasen Incirlik i kampen mod IS i Syrien.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip