Angreb på FCK-fans overskygger godt resultat i Kijev

30/07/2014

Fodboldklubben FC København står med et glimrende udgangspunkt for at gå videre fra tredje kvalifikationsrunde i Champions League, efter at de danske vicemestre onsdag klarede 0-0 mod ukrainske Dnipro Dnipropetrovsk i Kijev.

Hovedoverskriften for kampen er dog hverken det generelt skuffende hjemmehold eller de omkring 30 graders varme, der satte sit præg på kampen.

Det er derimod det faktum, at anden halvleg blev udsat i over 10 minutter, efter at de omkring 30 medrejsende FCK-fans blev angrebet af fans af hjemmeholdet, heraf nogle maskerede.

FCK-fansene var i første halvleg blevet overdænget med kasteskyts, og i pausen gik det helt galt, da de blev jagtet af en gruppe af hjemmeholdets tilhængere.

Episoden vil utvivlsomt medføre et efterspil for ukrainske Dnipro, eftersom det europæiske fodboldforbund (Uefa) ikke ser med milde øjne på sikkerhedsbrister og tilskuerballade.

Kampen blev spillet i Kijev på grund af den anspændte situation i områder i nærheden af Dnipropetrovsk, hvor Dnipro hører hjemme.

Rent sportsligt ser FCK ud til at have rimelige muligheder for at gå videre til playoffrunden, når returkampen i København er spillet om en uge.

Det højt besungne Dnipro-hold viste sig som et medgørligt mandskab baseret på individuelle aktioner, som først i anden halvleg fik gjort bare nogenlunde god reklame for sig selv på den uvante hjemmebane i Kijev.

Selvom 0-0-resultatet umiddelbart lyder godt set med danske øjne, så fik FCK ikke scoret et af de udebanemål, som kan være så vigtige i europæisk fodbold.

Det ville dog også have været noget misvisende, for det danske hold med Nicolai Jørgensen og Andreas Cornelius i front leverede ikke meget rent offensivt.

Hjemmeholdet var farlige mod slutningen af første halvleg, hvor de to store Dnipro-profiler, anfører Yevhen Konoplyanka og brasilianeren Matheus, kunne have bragt hjemmeholdet foran.

Det skete efter sløset FCK-forsvarsspil af blandt andre Daniel Amartey, hvilket et stærkere hold end Dnipro ville have straffet.

I anden halvleg steg hjemmeholdets pres en smule, men man sad ikke med fornemmelsen af, at FCK var helt og aldeles på hælene.

Yevhen Konoplyanka var tæt på med et godt skud, men mod slutningen af kampen havde Andreas Cornelius også en god mulighed, men han fik ikke placeret sit hovedstød godt nok.