Angrebskonkurrenter er upåvirkede af Bendtner-fravær

Nicklas Bendtner har i en årrække været soleklart førstevalg til angriberpladsen på det danske landshold.

Bendtner er dog ikke med i Åge Hareides første landsholdstrup, og derfor skal andre spillere have chancen i de forestående to testkampe mod Island og Skotland.

Blandt dem er RB Leipzig-spilleren Yussuf Poulsen og Toulouse-anfører Martin Braithwaite, men ingen af dem vil betegne Bendtners fravær som en særlig stor chance for dem.

- Jeg ser det mere som, at det er nyt det hele med nye øjne på. Derfor skal jeg vise mig frem, for det er en chance, som jeg har tænkt mig at gribe, siger Yussuf Poulsen.

Samme toner lyder fra Braithwaite.

- Jeg tænker ikke på Bendtners fravær som en ekstra chance, jeg tænker bare på at komme og gøre det godt, lige som jeg gør på klubholdet. Jeg er en af de spillere her i truppen, som har scoret flest mål, siger han.

11 Braithwaite-mål er det blevet til i Toulouse i denne sæson.

Også Brentfords Lasse Vibe og FC Københavns Nicolai Jørgensen er blandt de oplagte emner til at spille i front for landsholdet.

Mens landsholdet tidligere spillede med én frontangriber og to offensive kanter, tyder det foreløbig på, at Åge Hareide vil spille med to angribere. Det giver umiddelbart mere at spille om for de fire omtalte spillere, der tidligere ofte er blevet benyttet på kanten.

- Jeg er angriber, så det er der, jeg helst vil spille. Jeg er blevet brugt som kant, men jeg er angriber.

- Det betyder ikke så meget for mig, om der ligger en ved siden af mig, eller jeg er aleneangriber. Jeg har allerede bevist i Frankrig, at jeg kan begge dele, siger Martin Braithwaite.

Ofte består et tomandsangreb af en mere bevægelig og en mere stationær angriber. Det kan blive en fordel for Yussuf Poulsen, der ser sig selv som kyndig i begge roller.

- Jeg har tit været den type, der har løbet meget rundt og ligget ved siden af en stationær angriber, men jeg tror faktisk, at jeg kan begå mig i begge roller.

- Jeg er selvfølgelig mere dybdeløbende end Bendtner-typen, men jeg har trænet meget i at være en opspilsstation som hans type.

- Det er jeg blevet væsentligt bedre til end før. Det handler om at gå ned og modtage bolden, og det handler om at beskytte bolden bedre og lægge den af til en medspiller med ryggen til mål. Det har jeg brugt meget tid på, siger Yussuf Poulsen.

/ritzau/

Dagens Gossip