Angsten for at få et par på hovedet er rekordlav

Danskerne har aldrig været mindre bekymrede for kriminalitet og vold end i 2013. I hvert fald ikke i de 28 år, hvor man har opgjort det, skriver metroxpress.

Det viser en ny rapport fra Justitsministeriet, som offentliggøres fredag. Justitsminister Karen Hækkerup (S) glæder sig:

- Vi har skærpet kursen over for de kriminelle, styrket forebyggelsen over for unge på vej ud ad et galt spor og afsat midler til en bedre kriminalforsorg, så de, der ønsker et liv uden kriminalitet, får en straf, som virker, siger hun.

Ministeren understreger, at der stadig er problemer med bander og stenkastende unge, og at regeringen derfor er på vej med en ny bandepakke.

Eksperter påpeger, at mængden af kriminalitet i samfundet er faldende.

- Folk forholder sig fornuftigt til bekymring for kriminalitet ved ikke at være bekymrede i en tid, hvor risikoen for at blive udsat er lille, siger Linda Minke Kjær, lektor i kriminologi ved Syddansk Universitet, til metroxpress.

Hun bakkes op af Britta Kyvsgaard, forskningschef i Justitsministeriet.

- De seneste år har der desuden været et meget kraftigt fald i kriminalitet blandt børn og unge - det har nok også påvirket borgernes bekymring i den rigtige retning, siger hun.

Kun 28,6 procent var i 2013 meget bekymret for vold og kriminalitet. Hver femte dansker bekymrer sig slet ikke om vold og kriminalitet.

Til sammenligning var helt oppe omkring to tredjedele af danskerne meget bekymrede tilbage i 1980'erne og starten af 1990'erne.

/ritzau/

Dagens Gossip