Anholdelse i Horsens lagt på YouTube

En video af en anholdelse i Horsens er set af flere end 60.000 mennesker på YouTube, og nu skal også efterforskere i en uafhængig myndighed kigge med.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed er blevet bedt om at vurdere, om en mandlig betjent optræder unødigt voldsomt under anholdelsen af en ung mand.

Både den unge selv og betjentens chefer i Sydøstjyllands Politi har henvendt sig til den uafhængige instans søndag og mandag.

"Isoleret set kan videoen opleves, som om politiforretningen er voldsommere end nødvendigt," erkender politiet i en pressemeddelelse mandag morgen.

Men optagelsen er kun én vinkel på hændelsen og beskriver ikke det samlede forløb, lyder det.

I Metroxpress mandag er der flere kommentarer til den filmede begivenhed fra 10. juni.

Den ene betjent tager fat i den anholdtes mund og tvinger hans ansigt bagover, hvorefter han lægges ned og presses mod jorden.

Et par advokater er ifølge avisen kritiske over for politiets optræden, mens den radikale retsordfører, Jeppe Mikkelsen, siger, at det umiddelbart "ser suspekt ud".

Derimod kan socialdemokraten Ole Hækkerup ikke se, at politiet er gået over gevind. Tværtimod er det den unge selv og hans kammerater, der er ude på ballade.

- Det er helt tydeligt, at de tror, at det er dem, der laver reglerne. De skal holde deres kæft og respektere det samfund, de lever i, udtaler Ole Hækkerup.

Sagen undersøges som en klage over politiets adfærd, oplyser Den Uafhængige Politiklagemyndighed mandag.

Du kan se den omstridte video her.

/ritzau/

Dagens Gossip