Anholder forbryderne bag match fixing i Champions League og VM

Det ligner stilhed før stormen i fodbold-Europa. BBCs nyhed om, at politiet i Singapore har anholdt 14 mænd mistænkt for udgøre en større match fixing-ring, er ikke noget der rydder forsiderne i de større europæiske aviser. Men det kan det meget vel være snart. Officials rapporterede, at de mellem 2008 og 2011 har identificeret 680 mistænkelige kampe, 380 af dem i Europa.

Af de mange hundrede kampe var der også talrige VM-kvalifikationskampe, samt kampe fra CL-slutspillet. Man kunne allerede dengang melde, at fodboldverdenen var udsat for et Singapore-baseret match fixing-syndikat, hvis ulovlige indflydelse strakte sig til spillere, dommere og officials verden over.

- De arresterede personer bliver efterforsket for lovovertrædelser i forbindelse med match fixing [...] og for deres involvering i organiseret kriminalitet, lyder det i en pressemeddelelse fra Singapores efterforskningsenheder.

Både Interpol og Europol har deltaget i efterforskningen, og Interpols generalsekretær har også udtalt sig om de 14 anholdelser:

- Singapores autoriteter har taget et vitalt skridt mod at nedbryde et internationalt match fixing-syndikat ved at arrestere de hovedmistænkte, heriblandt den formodede bagmand.

Lokale medier peger ifølge BBC på Singapore-forretningsmanden Dan Tan som den mystiske bagmand, der er tale om. Det vil politiet dog hverken be- eller afkræfte.

Dan Tan er af det italienske retssystem tidligere kendt som Tet Seet Eng, efter han havde orkestreret et større match fixing-netværk i italiensk fodbold. Singapore og Italien har dog ingen udleveringsaftale, så førstnævnte nægtede at arrestere bagmanden, der af sin underordnede slet og ret er kendt som 'The Boss' eller 'The Capo', før han blev taget for noget kriminelt i hjemlandet - hvilket altså er sket nu. Om han udleveres til Italien eller skal for retten i Singapore vides endnu ikke.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip