Anholdt for Charleston-massakre optræder i racemanifest

Skrevet af admin

21/06/2015

Mest læste i dag

En dramatisk hjemmeside med den 21-årige Dylann Roof er dukket op på internettet.

Siden er fyldt med racistiske udsagn og viser Roof, der torsdag blev anholdt for at have begået massakren i en kirke i Charleston i South Carolina, USA, mens han poserer med våben.

Ni sorte mennesker blev skudt og dræbt i kirken onsdag aften lokal tid. Roof havde forinden siddet en times tid i kirken, hvorpå han ifølge vidner og politiet åbnede ild.

Han blev senere anholdt i nabostaten North Carolina.

- Vi har fået at vide, at vi skal acceptere det, der er sket os, for vore forfædre gjorde noget forkert, men det er alt sammen baseret på historiske løgne, overdrivelser og myter, står der i en tekst på hjemmesiden.

Nyhedsbureauet Reuters påpeger, at det ikke har været muligt at få bekræftet, hvem og hvordan hjemmesiden er lavet, og hvem der har lagt fotos på.

Nyhedsbureauet AFP skriver, at siden er fyldt med stavefejl, men det er ikke klart, hvem der har skrevet teksterne eller taget billederne af Dylann Roof.

Amerikanske medier opdagede siden lørdag, men den blev tilsyneladende oprettet og registreret i Dylann Roofs navn i februar.

- Jeg valgte Charleston, fordi det er den mest historiske by i min stat, og på et tidspunkt havde byen det højeste antal sorte i forhold til hvide i landet, står der på siden.

Hjemmesiden viser en snes fotos med Dylann, mens han er bevæbnet, brænder amerikanske flag og besøger plantager og andre steder, der virker historiske, når det gælder slavetiden i de sydlige stater.

I en sektion på siden står der ifølge AFP:

- Jeg har ikke noget valg. Jeg er ikke i en position til alene at gå ind i ghettoen og slås.

- Vi har ingen skinheads, ingen rigtig KKK (Ku Klux Klan red.), ingen gør andet end at tale på internettet. Nogen må vise mod nok til at bringe det til den virkelige verden, og det ser ud til, at det må blive mig.

/ritzau/Reuters