Anholdt i sag om Islamisk Stat har rødder i bandemiljø

En af mændene i sagen om Islamisk Stat har rødder i det københavnske bandemiljø.

Han, der er 28 år, tilstår fredag eftermiddag i grundlovsforhøret i Retten på Frederiksberg, at han har ligget inde med to skydevåben og ammunition.

- Min klient erkender, siger hans forsvarer, advokat Henrik Perregaard.

Tilståelsen gælder en revolver, en pistol samt ammunition, som blev fundet torsdag, da politifolk ransagede hans lejlighed i Brønshøj og andre adresser. Dem lå han inde med fra begyndelsen af 2013.

Tidligere er han blevet sat i forbindelse med Loyal to Familia, og han er også som ung blevet dømt for berigelseskriminalitet.

Men han afviser sigtelsen om, at han skal have ladet sig hverve af Islamisk Stat i Syrien.

Den 28-årige er tilsyneladende omtalt i den store portion dokumenter fra Islamisk Stat, som for nylig blev lækket til britiske medier.

I slutningen af marts kunne Berlingske derefter rapportere om forbindelsen, og professor ved Københavns Universitet Jørn Vestergaard udtalte, at materialet måtte være guld værd for politi og efterretningstjeneste.

Manden sigtes for i tiden fra 1. juli 2013 og frem at have ladet sig hverve af Islamisk Stat.

- Det passer bare ikke, hvad I siger, lyder det fra den 28-årige fredag formiddag i retsmødet.

Egentlig har han fået besked om, at han først vil blive afhørt senere på dagen, men han insisterer på at komme af med sin protest.

Afhøringen begynder klokken 13.30. Hvad han nærmere har at sige, kommer ikke frem. Senioranklager Sonja Hedegaard kræver, at dommeren lukker dørene af hensyn til den fortsatte efterforskning. Og det ønske får hun opfyldt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip