To anholdt for knivstikkeri på åben gade ved højlys dag

Tidligere på ugen blev en ung mand stukket ned på åben gade ved højlys dag midt i København, og nu har politiet anholdt to formodede gerningsmænd.

- De bliver sigtet for drabsforsøg og bliver fremstillet i dommervagten med krav om varetægtsfængsling, fortalte Henrik Vedel, der er central efterforskningsleder ved Københavns Politi, fredag morgen.

Knivstikkeriet skete onsdag eftermiddag i Jorcks Passage midt i København. Passagen forbinder Strøget med Studiestræde.

Det hele foregik i fuldt dagslys. Politiet modtog anmeldelsen om dramaet klokken 15.01. Anmeldelsen lød, at en mand var blevet stukket i maven med en kniv, og at to personer var flygtet fra åstedet til fods.

Det er de to mænd, som politiet nu mener at have anholdt.

- De blev anholdt i går (torsdag, red.), og begge er kendt af politiet i forvejen, fortæller Henrik Vedel.

Den 22-årige mand, som blev stukket ned, var ved bevidsthed, da han efter knivstikkeriet blev kørt med ambulance til Rigshospitalet.

De anholdte var fredag formiddag en tur i Dommervagten, som er en afdeling af Københavns Byret, der har til huse på bagsiden af Politigården.

Her valgte en dommer at varetægtsfængsle begge sigtede.

Den enes forsvarer, advokat Berit Ernst, oplyser, at retten har valgt at fængsle mændene på baggrund af en mistanke om grov vold. Retten har altså ikke lagt den mere alvorlige sigtelse for drabsforsøg til grund for sin afgørelse.

/ritzau/

Dagens Gossip