Anholdt Kurt Thorsen blev klappet ud af Grøften

»Anholdelsen skyldtes, at Kurt Thorsen har været eftersøgt i et par dage af politiet, fordi han er udeblevet fra sin afsoning,« oplyser pressetalsmand Henrik Møller Jakobsen fra Københavns Politi til tv2.dk.

Kurt Thorsen afsoner i øjeblikket en dom for groft skattesvig.

En af gæsterne, der også var til stede i Grøften, fortæller til bt.dk, at Kurt Thorsen sad og spiste, da han pludselig blev bedt om at følge med udenfor af en betjent.

»Folk klappede ham ud af restauranten, fordi de sikkert syntes, det var sjovt. Bagefter så jeg ham så udenfor sammen med en betjent. Hvad der skete bagefter, ved jeg ikke. Men han kom ikke tilbage til restauranten,« siger øjenvidnet til bt.dk.

Tivolis kommunikationsmedarbejder Ellen Dahl bekræfter over for bt.dk, at Kurt Thorsen blev hentet i Restaurant Grøften af politiet. De nærmere omstændigheder omkring episoden i restauranten er endnu ukendte for Tivolis kommunikationsafdeling.

Kurt Thorsens advokat, Lars Henriksen, er rystet over måden, hvorpå Kurt Thorsen blev anholdt i Tivoli

»Det er helt uhørt at gøre det på den her måde. Det er et brud med alle principper om lighed for loven,« siger Lars Henriksen til bt.dk.

»Jeg ved heller ikke, hvorfor Kurt er blevet anholdt. Politiet siger, der ligger en anholdelsesbeslutning, som de har rettet sig efter,« siger han.

Advokaten fortæller, at en frist for afsoning udløb i sidste uge, men at Kurt Thorsen angiveligt selv skulle have talt med Kriminalforsorgen for at aftale afsoningen.

»Han (Kurt Thorsen, red.) fik at vide, at der lige nu var ventetid, og at der nok ville gå et halvt år, før han skulle ind og afsone igen,« siger advokaten til bt.dk.

Lars Henriksen har talt med sin klient, som skal være meget rystet og ked af det. Han er nu indsat til afsoning af sin straf.

Sagen om Kurt Thorsen startede i juni 2000, hvor han fik seks års fængsel for bedrageri og dokumentfalsk for flere milliarder kroner i en sag om ferieboliger i Spanien, der blev finansieret med forfalskninger af PFA Pension-direktørens underskrifter.

Under sin afsoning lavede Kurt Thorsen en aftale med en rig udlandsdansker, Finn Harald Simonsen, der betød, at han fik et ottecifret beløb. Da han ikke havde oplyst Skat om de indtægter, medførte det, at han i 2008 blev sigtet for groft skattesvig. Sagen kørte indtil 2012, hvor han blev idømt tre et halvt års ubetinget fængsel, som han stadig afsoner.

Dagens Gossip