Anholdte i bombesag sigtes for at forhindre efterforskning

De tre mænd er alle 19 år og formodede venner til den jævnaldrende Dzhokhar Tsarnaev, som sammen med sin nu afdøde storebror mistænkes for at stå bag terrorangrebet 15. april, der kostede tre mennesker livet og sårede 264.

To af de sigtede, Azamat Tazhayakov og Dias Kadyrbayev, er begge fra Kasakhstan og havde studievisum til USA, mens den tredje, Robel Phillipos, er amerikansk statsborger.

Ifølge flere internationale nyhedsmedier har Azamat Tazhayakov og Dias Kadyrbayev allerede siddet fængslet i en uge. De er nu sigtet for at have bortskaffet en rygsæk og en computer tilhørende Dzhokhar Tsarnaev, da de fandt ud af, at han var mistænkt i sagen. Begge ejendele er siden blevet fundet på en losseplads i det sydøstlige Massachusetts, knap 100 kilometer syd for Boston. I rygsækken blev der blandt andet fundet fyrværkeri.

Imens er den amerikanske statsborger, Robel Phillipos, sigtet for at have afgivet falsk vidneforklaring til de føderale agenter, der har arbejdet med efterforskningen af sagen.

To af de tre sigtede har ifølge Reuters læst sammen med Dzhokhar Tsarnaev på University of Massachusetts i Darthmouth.

Ifølge ABC News viser dokumenter fra anklagemyndigheden, at de tog rygsækken og computeren fra Tsarnaevs kollegieværelse, da hans navn kom frem efter bombesprængningen. De ville angiveligt hjælpe deres kammerat med at undgå problemer ved at smide genstandene væk.

Det menes ikke, at de tre sigtede har deltaget i planlægningen af bombeangrebet, men viser det sig, at de er skyldige i anklagerne om at have forhindret efterforskningen, risikerer de lange fængselsstraffe.

Sent onsdag aften dansk tid meddelte kazakhstanske Dias Kadyrbayevs advokat, at hans klient nægter at have gjort noget forkert.

»Dias Kadyrbayev nægter anklagerne,« oplyste advokat Robert Stahl ifølge Reuters.

Det er endnu uklart, hvordan Tazhayakovog Phillipos forholder sig til anklagerne mod dem.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip