To anholdte i Bruxelles er blevet sigtet for terror

Politiet i Belgien sigter to mænd for terror i forbindelse med angrebene i Paris, oplyser statsanklagemyndigheden i Bruxelles.

De to mænd er blevet sigtet, efter at de belgiske myndigheder tidligere havde løsladt fem ud af syv anholdte i kølvandet på massakren i Paris fredag. De syv personer blev alle tilbageholdt af det belgiske politi lørdag.

Sigtelserne kom mens Frankrigs præsident, François Hollande, i en ekstraordinær tale til begge kamre i parlamentet sagde, at angrebene var planlagt i Syrien men forberedt og organiseret fra Belgien med hjælp fra franskmænd.

En af de fem, der blev løsladt, Mohamed Abdeslam, var bror til en af selvmordsbomberne i Paris. Hans anden bror Saleh Abdeslam, er efterlyst internationalt.

Mandag foretog det belgiske politi en stor politiaktion i den fattige indvandrerkommune Molenbeek i det vestlige Bruxelles. Aktionen endte uden anholdelser. Anklagerne bekræfter, at det var Saleh Abdeslam, politiet havde håbet på at kunne anholde.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters havde den eftersøgte Saleh Abdeslam lejet en belgisk-registreret bil, som er fundet i Paris, og som menes at have været brugt af gerningsmændene.

Det fattige Molenbeek-distrikt i Bruxelles har over weekenden været centrum for efterforskningen af angrebene i Paris, efter at det kom frem, at to af gerningsmændene havde boet i området.

129 mennesker blev dræbt og over 300 såret ved angrebene, som fandt sted flere steder i den franske hovedstad fredag aften og natten til lørdag.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip