Anholdte i stor bestikkelsessag er it-medarbejdere

Flere af de anholdte i en større sag om bestikkelse i forbindelse med private it-leverancer til det offentlige er it-medarbejdere.

Region Sjælland oplyser i hvert fald, at sagen involverer en eller flere personer ansat i Region Sjællands Koncern IT.

Samtidig fortæller Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at en ansat i Rigspolitiet er blandt de 13 personer, der er anholdt i sagen. Også her er der tale om en it-medarbejder, skriver Ekstra Bladet.

Sagen er opstået på baggrund af en anmeldelse fra Region Sjælland. Det førte til, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi tirsdag morgen i samarbejde med Bagmandspolitiet foretog ransagning på 17 adresser.

Ved ransagningerne blev der foretaget 13 anholdelser, og politiet har beslaglagt en række effekter, blandt andet it-udstyr, som nu skal undersøges nærmere.

Per Buchwaldt, it-direktør i Region Sjælland, oplyser, at man nu vil afvente politiets efterforskning af sagen.

- Vi læner os op ad politiets efterforskning og er helt trygge ved, at der kommer en afklaring af, hvorvidt de anholdte har begået strafbare forhold.

- Vi vil nu give politiet arbejdsro og har for indeværende ikke yderligere kommentarer til sagen, siger Per Buchwaldt i en udtalelse.

Tirsdag eftermiddag fremstiller politiet mindst fem af de anholdte i sagen, oplyste specialanklager Søren Martin Jensen omkring klokken 13.30 til Ritzau.

- Status lige nu er, at fem til seks personer vil blive fremstillet i grundlovsforhør. Men vi er ikke færdige med afhøringerne af de sigtede, så det er muligt, at der bliver tale om flere, lød det fra specialanklageren.

Sigtelserne i sagen er rejst efter straffelovens paragraf 122 og 144. Begge drejer sig om bestikkelse af offentligt ansatte.

/ritzau/

Dagens Gossip