Anja A. før skæbnekamp: Danmark kan blive verdensmestre

Selv om VM indtil nu har været en noget blandet fornøjelse for det danske kvindelandshold, er der ingen grund til male fanden på væggen.

Hvis spillerne kan forløse deres store potentiale, ligger der store triumfer lige om hjørnet, mener håndboldikonet Anja Andersen.

- Jeg tror ikke, at danskerne skal hjem efter ottendedelsfinalen mod Montenegro i aften. I mine øjne har holdet potentialet til at gå hele vejen og slå Norge i en finale, siger hun.

Hun har tidligere slået til lyd for, at spillerne skal tro mere på sig selv, for så kan danskerne spille lige op med alle.

Andersen ser blandt andet et stort lys i danske bagspillere som Stine Jørgensen, Line Jørgensen og Louise Burgaard.

- Jeg synes, Danmark har nogle fantastiske skytter, når de spiller lidt længere angreb. Det ved spillerne også godt selv, så de skal fokusere på de ting, de er gode til, siger Anja Andersen.

Selv om Montenegro på papiret er favoritter i aftenens 1/8-finale, mener håndboldlegenden, at europamestrene er skrøbelige.

- Danmark får aldrig en større mulighed end nu for at slå Montenegro. Deres mentaltræner Bojana Popovic er ikke med. Som jeg ser det, var hun sidste år den største årsag til, at Montenegro vandt EM.

- Hun er god til at samle spillerne op i forhold til træneren, og hun er god til at snakke med træneren, når det er nødvendigt. Det er et godt udgangspunkt for Danmark, siger Anja Andersen.

Montenegro tabte én kamp i den indledende gruppe, da det blev til et 16-17-nederlag til Frankrig.

/ritzau/

Dagens Gossip