Anja har indsamlet en million kroner til udsultet heksebarn: Jeg glemmer aldrig danskernes generøsitet

- Tusindvis af børn bliver beskyldt for at være hekse, og vi har både set tortur af børn, døde børn og forskræmte børn. Billederne her viser, hvorfor jeg kæmper. Hvorfor jeg har solgt alt, hvad jeg ejer. Hvorfor jeg bevæger mig ud på usikker grund.

Sådan skrev Anja Ringgren Lovén i et rørende Facebook-opslag for to dage siden, som var ledsaget af en stribe billeder af et afkræftet og udmagret barn.

- Jeg har valgt at kalde drengen Hope, for lige nu håber vi allesammen på, at han overlever. Han er indlagt på sygehuset, og har I lyst til at støtte Hope med medicin og hospitalsregningerne, som man dagligt betaler for indlæggelse her i Nigeria, kan I give et bidrag, skriver hun videre.

Og det havde mange danskere lyst til.

De frygtelige billeder af den lille drengs skrøbelige tilstand vækkede noget i hendes Facebook-følgere, og på to døgn tikkede en million kroner ind til Din Nødhjælp, som er stiftet af Anja Ringgren Lovén.

Det fortæller hun i et nyt opslag på Facebook, hvor hun er tydeligt rørt over danskernes bidrag.

- På blot to dage har Din Nødhjælp modtaget 1 million kroner til at hjælpe lille Hope!!! Lad mig lige gentage: 1 million danske kroner er doneret til DINNødhjælp på blot 2 dage!!!

- Mine følelser sidder helt uden på tøjet! Jeg er så overvældet! Jeg er så taknemlig og rørt over al den kærlighed, omsorg og enorme støtte, der bare strømmer her til Nigeria hele vejen fra Danmark! Jeg vil, så længe jeg lever takke jer alle sammen hver eneste dag! Jeg glemmer det simpelthen ALDRIG! Med alle de penge kan vi udover at give Hope den allerbedste behandling nu også bygge en læge klinik på den nye jord og redde mange flere børn ud af tortur! Det er bare SÅ stort!

Hope er i bedring, tilføjer hun.

- Han tager mad til sig, og han reagerer positivt på den medicin, han får. Han har i dag haft kræfter til at sidde op og smiler til os. Han er en stærk lille dreng. At se ham sidde og lege med min egen søn er uden tvivl den største oplevelse i mit liv! 

Anja Ringgren Lovén, som kommer fra Frederikshavn, sagde sit danske job op i 2011 og har siden viet sit liv til at redde nigerianske børn, der bliver beskyldt for at være heksebørn og derfor bliver mishandlet og udstødt af deres familier og landsbyer.

Hun har tidligere medvirket i DR-programmet 'Helvedes helte' og er nu i gang med optagelserne til en ny dokumentarfilm om sit nødhjælpsarbejde, som bliver vist på DR2 senere på året. Her vil historien om Hope være med.

  Se Facebook-opslaget om den lille dreng i sin helhed herunder.  

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Jeg har set meget her i Nigeria igennem de sidste 3 år. Jeg har forskånet jer for mange oplevelser når vi har været på...

Opslået af Anja Ringgren Lovén på 31. januar 2016

Klik HER for at se Anja Ringgren Lovéns opfølgende Facebook-opslag.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip