Anker Jørgensen skal bisættes af tidligere Aarhus-biskop

Skrevet af admin

23/03/2016

Dagens topnyheder

Selv om Anker Jørgensen blev født og tilbragte sit liv i København, bliver det den forhenværende biskop i Aarhus Kjeld Holm, som skal stå for bisættelsen af den tidligere statsminister, der søndag sov stille ind i en alder af 93 år.

Det sker efter ønske fra den afdøde samt familien, skriver Århus Stiftstidende onsdag om Kjeld Holm, som gik af sidste sommer efter 21 år på posten.

Bisættelsen finder sted lørdag 2. april fra Grundtvigs Kirke i København, og Anker Jørgensen vil blive stedt til hvile på Vestre Kirkegård i København blandt andre socialdemokratiske koryfæer.

Den 70-årige Kjeld Holm og Anker Jørgensen har mødt hinanden nogle gange, da de blandt andet sad ved siden af hinanden ved tidligere miljøminister Svend Aukens begravelse.

- Jeg mødte Anker Jørgensen nogle gange, dog ikke i hans tid som statsminister, og efter at vi havde talt sammen ved Aukens begravelse, besøgte jeg nogle gange Anker på det plejehjem i Valby, hvor han boede, siger Kjeld Holm til Århus Stiftstidende.

Anker Jørgensens urne - som hans ene datter, der er keramiker, har lavet - vil blive sat ned ved hustruen Ingrids grav på Vestre Kirkegård. Hun døde i 1997 efter sygdom.

Mange andre store socialdemokrater er stedt til hvile ved en sø, som har fået tilnavnet Det Røde Hav.

Anker Jørgensen blev første gang statsminister i 1972 og dannede siden fire regeringer i perioden 1975-1982.

/ritzau/