Ankersen i karantæne: En semibevidst advarsel

Den advarsel, som Esbjergs Peter Ankersen ragede til sig i slutminutterne af torsdagens Europa League-opgør mod Standard Liege, sender højrebacken i karantæne, når vestjyderne møder Salzburg i den sidste gruppekamp i december.

Men det er landsholdsspilleren ikke specielt ked af, for Salzburg-kampen er uden større betydning, og det medfører samtidig, at hans "advarselskonto" er nulstillet, når esbjergenserne spiller 1/16-finale i turneringen i februar.

- Jeg gik ikke bevidst efter at få en advarsel, men jeg gjorde heller ikke noget for at undgå det. Man kan godt kalde det en semibevidst advarsel, siger Peter Ankersen.

Der var blot fire minutter tilbage af kampen, da han begik det frispark, der altså gør, at han kan gå på juleferie lidt før holdkammeraterne.

Derudover kunne han se tilbage på en ny fin europæisk aften for esbjergenserne, der med 2-1 over belgierne nåede op på seks sejre i syv kampe og har leveret en for et dansk hold sjælden præstation i dette efterår.

Til gengæld går det mindre godt i den hjemlige liga, hvor holdet er inde i en elendig stime og befinder sig under nedrykningsstregen.

- Hvis vi havde haft den samme selvtillid, som vi havde, da vi mødte Standard Liege første gang, så tror jeg, vi havde vundet større.

- Der var mange tilløb til gode muligheder, men det sidste manglede. Heldigvis havde vi Mick van Buren, der var god til at stå de rigtige steder og prikke bolden ind, siger Peter Ankersen.

/ritzau/

Dagens Gossip