Ankersen kæmper mod Zlatan og Neymar om årets mål

Skrevet af admin

11/11/2013

Mest læste i dag

Peter Ankersen er blandt de nominerede til at vinde prisen Fifa Puskas Award, afslører en liste over de 10 bedste mål, der er scoret inden for det seneste år.

Det meddeler det internationale fodboldforbund (Fifa) på sin hjemmeside.

Esbjerg-spilleren scorede den 10. august et yderst spektakulært mål, da den vestjyske klub vandt 5-1 hjemme over AGF i Superligaen.

Peter Ankersen tæmmede en aflevering i AGF's straffesparksfelt, hvorefter han tæt fra baglinjen helflugtede bolden i mål forbi AGF-målmanden Steffen Rasmussen.

I alt 10 spillere, både mænd og kvinder, er nomineret til at modtage prisen, der er opkaldt efter den afdøde ungarske storspiller, Ferenc Puskas.

Peter Ankersen må dog imødese hård konkurrence fra internationale kapaciteter som brasilianeren Neymar og svenske Zlatan Ibrahimovic.

Sidstnævnte er nomineret for sit mål på saksespark fra lang afstand, da Sverige den 13. november sidste år vandt 4-2 hjemme over England i en venskabskamp.

Den fremstormende engelske målmand Joe Hart headede bolden væk uden for eget straffesparkfelt, men Zlatan Ibrahimovic havde luret målmanden og sendte bolden i nettet til sin fjerde scoring i kampen.

Fifa Puskas Award, der er blevet uddelt siden 2009, bliver overrakt til vinderen den 13. januar ved et gallashow i Zürich.

/ritzau/