Anklage: Betjent slog anholdt mens han lå ned

Tre politimænd var ifølge deres egne forklaringer chokerede, da de oplevede en kollega lægge en anholdt mand ned og stikke ham en syngende lussing i detentionen på Station City i København.

Det forklarer de i Københavns Byret, hvor en 30-årig betjent fra Station City står tiltalt for vold mod en anholdt og beruset mand.

Episoden fandt sted om natten til den 24. juni sidste år.

Da blev de tre betjente fra Station Bellahøj sendt ud til en café på Enghavevej på Vesterbro for at smide en uønsket person ud.

- Han kalder os alt muligt. Homoer og bøsserøve og hele spektret af skældsord. Han bliver ved at svine os til i bilen. Det er, som det er. Det er vi vant til, fortæller den ene betjent i retten.

Den stærkt berusede mand bliver kørt til Station City, hvor han fortsætter med at råbe ukvemsord efter alle betjentene. Hvad der herefter sker er uklart, men på et tidspunkt bliver den anholdte væltet omkuld af den 30-årige.

- Han sætter sig ovenpå den anholdte med det ene knæ og siger, at han skal holde kæft, og at han er på en politistation. Så får han en lussing, der kan høres i hele lokalet, fortæller den ene betjent fra Station Bellahøj.

- Jeg mener ikke, at der var grund til at give en lussing. Der var styr på situationen. Det virker umotiveret. Som om han tænder af, fordi vi bliver svinet til.

Den 30-årige har en noget anden forklaring.

- Den anholdte var meget aggressiv og virkede, som om han også var på stoffer, fortæller betjenten.

- På et tidspunkt træder han et skridt tilbage og knytter begge næver. Dialogen mellem anholdte og T (betjenten, som står bag skranken, red) er meget anspændt. Jeg skønner, at han er en tikkende bombe, og jeg er bange for, at han vil slå T.

Den 30-årige, der er beskyttet af navneforbud, fortæller, hvordan han får lagt den anholdte ned og sætter sig på hug ved siden af ham.

- Så ser jeg, at han skal til at spytte på mig. Jeg tager min højre hånd hen foran hans ansigt og drejer hans ansigt væk - jeg slår ham ikke.

Der falder dom senere onsdag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip