Anklage: Cykelunion dækkede over doping

Den internationale cykelunion (UCI) vil nu undersøge, om der er hold i anklagerne om, at unionen tidligere har dækket over cykelstjerners dopingmisbrug.

Og i det hele taget vil UCI undersøge, hvad der er gået galt i cykelsporten. Det fortæller UCI's nye præsident Brian Cookson i en pressemeddelelse.

Brian Cookson har udpeget en uafhængig undersøgelseskommission, som skal finde ud af, hvad der er op og ned i hele sagen.

I kommissionen sidder formand Dick Marty, en schweizisk politiker og tidligere statsanklager, Ullrich Haas, som er tysk juraprofessor og dommer i sportsdomstolen CAS og den australske politimand Peter Nicholson, som blandt andet har ledet efterforskningen af krigsforbrydelser for FN.

- Denne kommission vil undersøge de problemer, som har ramt cykelsporten i de senere år, særligt anklagerne om, at UCI har været involveret - anklager som har skadet cykelsportens og UCI's ry, siger Brian Cookson ifølge nyhedsbureauet dpa.

Han tænker her særligt på anklagerne om, at UCI har dækket over en positiv dopingprøve hos Lance Armstrong, og at UCI-ledere har taget imod bestikkelse.

- Kommissionens arbejde vil ligeledes fokusere på at finde ud af, hvad der gik så galt for cykelsporten, og den vil komme med anbefalinger til ændringer således, at disse fejl så vidt muligt kan undgås i fremtiden, fortsætter Brian Cookson.

Lance Armstrong fik i 2013 frataget sine syv sejre i Tour de France, og han indrømmede, at han har været dopet i samtlige udgaver af det hårde cykelløb.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip