Anklage: Drabsmænd købte øl efter Lisa-drab

Efter drabet på Lisa Skjærbæk sidste år på et herberg i Gentofte tog gerningsmændene en taxa til en hæveautomat og en tankstation, hvor de købte øl og sorte affaldssække.

Sådan lyder det ved Retten i Lyngby torsdag, hvor anklager Marianne Gjedde-Nielsen fra Nordsjællands Politi giver sin version af, hvad der foregik i timerne efter drabet på den 35-årige småbørnsmor 2. september sidste år.

Klokken 00.27 3. september ringer den ene af de to tiltalte mænd, en 29-årig mand, efter en taxa, som han bestiller til en adresse ved herberget Overførstergården.

Knap et kvarter efter viser videoovervågning fra en Nordea, at to mænd forsøger at hæve penge fra Lisas dankort tre gange, oplyser anklageren.

Kort efter viser videoovervågning fra en Statoiltank, at der 3. september klokken 00.56 ankommer en taxa, og en mand går ind på tanken, som ifølge anklageren er den ene af de to tiltalte.

- Der blev købt øl og en rulle sorte affaldssække, siger anklager Marianne Gjedde-Nielsen ved Retten i Lyngby.

De to mænd på 29 og 42 år er tiltalt for sammen at slå Lisa Skjærbæk ihjel ved at kværke hende og klippe fingrene af hende, før de ifølge anklagen lagde liget under fliser og grus i herbergets baghave.

- Det centrale bevistema er, hvad der skete, hvem der kan gøres ansvarlig, hvem der dræbte, og hvem der klippede fingrene af Lisa Skjærbæk, siger anklager Marianne Gjedde-Nielsen.

På Lisas værelse fandt teknikerne blod på gulvet, væggene og døren. Der var også blod på bagtrappen ned til gården, og teknikerne fandt forsøg på bortvask af blod.

Efter opholdet på tankstationen bestiller den 29-årige en taxa til hovedbanegården.

Senere fandt DSB-personale en sort sportstaske, hvor Lisa sygesikringsbevis, en kjole samt et pudebetræk med 10 afklippede fingre lå, oplyser anklageren.

Det var to betjente, der i forbindelse med efterforskningen af sagen om den savnede Lisa Skjærbæk fandt liget 10 dage efter drabet i et hjørne af haven ved herberget på Jægersborg Allé.

Det er endnu uvist, hvad der er motivet til drabet på Lisa Skjærbæk. Senere torsdag skal de to tiltalte mænd give deres forklaring i vidneskranken.

Sagen kører ved Retten i Lyngby 13. juni, 17. juni og 24. juni.

/ritzau/

Dagens Gossip