Anklage: Fire opildnede el-Hussein til at skade Danmark

Skrevet af admin

03/02/2016

Mest læste i dag

En hættetrøje, en skuldertaske, ammunition og adgang til en computer på en internetcafé.

Det er de konkrete handlinger, som beskrives i anklageskriftet om terror mod fire mænd. Alle fire nægter sig skyldige.

Onsdag er de blevet tiltalt for at have medvirket til Omar el-Husseins drab og drabsforsøg ved synagogen i København i februar sidste år.

Kvartetten handlede "i forening og efter fælles aftale eller forståelse", da de medvirkede til el-Husseins drab på Dan Uzan og drabsforsøg på to politifolk i Krystalgade, hævder anklagemyndigheden.

De blodige handlinger "kunne tilføje Danmark alvorlig skade", hedder det i anklageskriftet.

Angrebet skal - ifølge tiltalen - forstås i sammenhæng med det forudgående angreb ved Krudttønden, hvor der var et debatarrangement om ytringsfrihed med den svenske tegner Lars Viks.

Derfor var der tale om terror, som kunne skræmme den danske befolkning i alvorlig grad, lyder påstanden.

I løbet af cirka ni timer medvirkede de fire til Omar el-Husseins drab og drabsforsøg. Nemlig fra lørdag 14. februar klokken 16.15 og frem til 40 minutter over midnat.

De mødtes i og omkring Mjølnerparken på Nørrebro og mødtes også på internetcafeen Powerplay på Nørrebrogade, fremhæves det.

Først blev el-Hussein forsynet med en hættetrøje. Dernæst blev der købt en skuldertaske, som han også fik og senere bar ved synagogen. Og på et tidspunkt gav de fire ham to slags ammunition, 7,65 millimeter og 9 millimeter, hævdes det.

Om aftenen på Powerplay sad el-Hussein i en times tid ved computeren på Powerplay. Det betalte de fire ligeledes for. Her sad han og ledte på nettet efter det næste mål efter angrebet ved Krudttønden, lyder påstanden.

Desuden er to af mændene tiltalte for en overtrædelse af straffelovens bestemmelse om farlige våben. Disse to beskyldes for lørdag eftermiddag at have gemt den fuldautomatiske militærriffel, som el-Hussein forinden havde brugt, da han dræbte filmmanden Finn Nørgaard og sårede to politifolk ved Krudttønden.

/ritzau/