Anklage: Glemte serviet i 17-årigs bryster

En 17-årig pige var blandt de patienter, som en speciallæge i plastikkirurgi har udsat for groft sjuskeri.

Det hævder anklagemyndigheden i den usædvanlige straffesag, hvor den 46-årige Kim Tjelum kræves idømt fængselsstraf og bøde.

Den tiltalte nægter sig skyldig i sagen, som begynder på tirsdag i Københavns Byret.

Da han udførte en brystforstørrende operation på den 17-årige, foretog han ikke puls- og blodtryksmåling, journalføringen var mangelfuld, og der blev ikke indhentet tilstrækkeligt informeret samtykke, hævdes det.

Desuden påstås det, at Kim Tjelum skal have efterladt en serviet i en anden kvindes bryst.

Tiltalen drejer sig også om, at han som vagtlæge på hjemmebesøg i Københavnsområdet og på sin klinik har udvist grovere eller gentagen forsømmelse i forhold til 25 patienter.

Fire kvinder pådrog sig endvidere alvorlige forbrændinger, fremgår det.

I september 2011 fraskrev den 46-årige sig sin lægeautorisation, men ikke desto mindre fortsatte han med sine behandlinger, hævdes det i anklageskriftet.

Også over for apoteker gav han indtryk af, at han var læge, og på den måde fik han mindst 10 gange udskrevet medicin til sig selv.

Ud over overtrædelse af markedsføringsloven kommer sagen også til at dreje sig om, hvorvidt han overtrådte straffeloven ved at skrive en speciallæges initialer i en patientjournal som bevis for, at speciallægen havde ført tilsyn efter en operation.

Under retssagen skal over 20 personer afgive vidneforklaring, og til maj ventes domsmandsretten i København at afgøre, om den 46-årige er skyldig.

Tidligere har Patientombuddet kritiseret Tjelum i 40 konkrete sager.

/ritzau/

Dagens Gossip