Anklage: PET fik terrormistænkte fængslet og tortureret i Libanon

Da Ali Ibrahim i 2006 blev kontaktet af PET, spurgte de ham, om han ville være betalt meddeler for PET. 

Ali Ibrahim takkede nej til tilbuddet, og da PET ikke ville acceptere et nej, svarede Ali Ibrahim, at han i så fald ville forlade landet. Hertil svarede PET.

- Hvor vil du tage hen? Vi har venner over hele verden. Vil du tage til Libanon? Der har vi også venner, svarede PET, ifølge Ali Ibrahim i en ny dokumentar på Al-Jazeera.

Læs også: 19-årig dansker fængslet i Libanon mistænkt for terror

Kort tid efter blev den danske statsborger anholdt af geværbevæbnde mænd på åben gade foran sin familie i den libanesiske havneby Tripoli. 

Herefter fulgte afhøringer og tortur, som Ali Ibrahim insisterer skete efter ordre fra PET. 

- Efter et år i isolationsfængsel blev jeg placeret i en celle sammen med andre fanger, og det var først der, jeg fandt ud af, at den tortur jeg var udsat for, ikke var den værste. Andre var blevet voldtaget af dem, der afhørte dem, siger Ali Ibrahim i dokumentaren, 

To andre danske statsborgere fortæller ligeledes i dokumentaren, hvordan de blev anholdt i Libanon og udsat for tortur, efter PET havde anmodet myndighederne i Libanon om at tilbageholde dem. 

I dokumentaren afviser PET at have beordret de tre danskere fængslet og tortureret. 

Læs også: Dansker anklaget for at planlægge terror i Libanon

- PET samarbejder med en lang række myndigheder i hele verden for at beskytte danske interesser i Danmark og i udlandet. Men vi har ikke, og vil under ingen omstændigheder støtte eller opfordre til tortur. PET har ikke yderligere kommentarer, skriver PET i en skriftlig kommentar til Al-Jazeera. 

Efter flere forsøg lykkedes det de tre danske statsborgere at komme tilbage til Danmark.

Ifølge Ali Ibrahim forsøger han stadig at finde en advokat, der vil føre hans sag mod de danske myndigheder. 

Dagens Gossip