Anklage: Smed mistænkt bombemands computer væk

Den føderale anklagemyndighed bekræfter, at man har pågrebet tre mænd, alle 19 år, der mistænkes for dels af forhindre efterforskningen, dels for at give falsk vidneforklaring. Det menes ikke, at de har deltaget i planlægningen af angrebet, der kostede tre mennesker livet og sårede flere end 250.

To af de anholdte er fra Kasakhstan og har ifølge flere internationale nyhedsmedier allerede siddet fængslet i en uge. De mistænkes for at have bortskaffet en rygsæk og en computer tilhørende den overlevende af de to brødre, som mistænkes for at stå bag terrorangrebet, 19-årige Dzhokhar Tsarnaev.

Rygsækken og computeren er siden blevet fundet på en losseplads i det sydøstlige Massachusetts, knap 100 kilometer syd for Boston. I rygsækken var der blandt andet flere stykker fyrværkeri.

De unge mænd er identificeret som Dias Kadyrbayev, Azamat Tazhayakov og Robel Phillipos. Sidstnævnte er amerikansk statsborger. De har angiveligt læst sammen med Dzhokhar Tsarnaev på University of Massachusetts i Darthmouth.

Ifølge ABC News viser dokumenter fra anklagemyndigheden, at de tog rygsækken og computeren fra Tsarnaevs kollegieværelse, da hans navn kom frem efter bombesprængningen. De ville angiveligt hjælpe deres kammerat med at undgå problemer ved at smide genstandene væk.

Det ventes, at mændene vil blive stillet for en dommer onsdag. Viser det sig, at de er skyldige i anklagerne, risikerer de lange fængselsstraffe.

Dagens Gossip