Anklagemyndighed vil have skærpet Pistorius-dom

Anklagemyndigheden i sagen mod den sydafrikanske handicapatlet Oscar Pistorius vil have højesteret til at dømme Pistorius for forsætligt drab på kæresten Reeva Steenkamp i stedet for uagtsomt manddrab.

Derfor startede sagen på ny tirsdag.

Pistorius blev løsladt fra fængslet og kom i husarrest i sidste måned efter at have afsonet en femtedel af de fem år i fængsel.

Han er dømt for uagtsomt manddrab på Steenkamp på valentinsdag i 2013.

Under retssagen lykkedes det ikke anklagemyndigheden at overbevise dommeren om Pistorius' hensigt om at dræbe, da han affyrede sin pistol.

Pistorius, som også går under navnet "Blade Runner", blev for knap 11 måneder siden idømt fem års fængsel for uagtsomt manddrab på sin kæreste Reeva Steenkamp.

Den forhenværende topatlet har afsonet en del af sin straf i det berygtede og overfyldte Kgosi Mampuro II-fængsel i Pretoria. Men de sydafrikanske retsregler siger, at ufarlige fanger kun skal afsone en sjettedel af deres straf bag tremmer.

Derfor skulle Pistorius fra fængslet til en mere behagelig tilværelse med fodlænke og husarrest.

For nylig ankede anklagemyndigheden dommen med krav om at få den ændret til forsætligt drab. Anklageren mener, at Pistorius med vilje skød sin kæreste under et skænderi.

Findes han skyldig, venter der mindst 15 år i fængsel.

Pistorius affyrede fire skud gennem en aflåst dør til et badeværelse og ramte Reeva Steenkamp.

Den tidligere models familie er utilfreds med, at Pistorius får lov til at afsone sin resterende straf uden for et fængsel og udtrykte i august forfærdelse over beslutningen om prøveløsladelsen.

Oscar Pistorius var indtil for et par år siden en af Sydafrikas mest populære sportsfolk.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip