Anklager: 17-årig svensk pige ville slås for IS i Syrien

Skrevet af admin

18/02/2016

Dagens topnyheder

En 17-årig svensk pige er ved en domstol i Østrig torsdag blevet idømt et års fængselsstraf for tilknytning til Islamisk Stat.

Hun kan dog rejse hjem til Sverige torsdag.

Det skyldes, at hun blot skulle afsone en måned, hvilket allerede er sket i forbindelse med sagen, skriver nyhedsbureauet TT fra retslokalet i Wien.

Pigen fra Linköping blev pågrebet på en togstation i Wien før jul. Hun nægtede sig torsdag skyldig i anklagen.

Politiets anklager har fremført, at hun var på vej til Syrien for at slutte sig til den ekstremistiske gruppe.

Den 17-årige har via sin advokat i et interview med den østrigske avis Kurier sagt, at hun fik et positivt billede af livet i "Islamisk stat". Propagandaen fremstiller IS-krigerne som popstjerner, har hun sagt via advokaten.

- Jeg er en ung pige, som i en kort periode troede på det, jeg læste. Nu ved jeg, at det hele er propaganda, som ikke er sandt, siger pigen til Kurier.

Politiet beslaglagde pigens telefon, og indholdet blev brugt i sagen mod hende. Blandt andet var der billeder af IS-henrettelser, kontakter og en chatdialog, hvor hun hylder attentaterne i Paris 13. november sidste år.

- Hvis du ikke kan glæde dig over denne store sejr, er du skinhellig i hjertet, skriver den 17-årige.

Hendes forældre havde fornemmet, at datteren blev radikaliseret. Derfor henvendte de sig til myndighederne, da hun forsvandt fra hjemmet i Linköping.

Advokaten sagde ifølge nyhedsbureauet TT, at anklageren ikke havde tilstrækkeligt med beviser til at dømme hende for terrorforbrydelser.

Pigen rejste med bus og tog via København og Hamburg til Wien. Da hun blev pågrebet af østrigsk politi havde hun 2000 svenske kroner i kontanter på sig.

Den 17-årige var meget fåmælt i retssalen, og dommeren måtte via en svensk tolk trække svarene ud af hende.

/ritzau/TT