Anklager afviser sygeplejerskes ønske om to advokater

Sagen om en sygeplejerskes påståede drab på patienter i Nykøbing Falster er blevet så kompleks, at advokat Jørgen Lange ikke længere mener at kunne klare den selv.

Østre Landsret har imidlertid afvist hans anmodning om at beskikke endnu en advokat, og nu fastslår anklager Michael Boolsen, at han har modsat sig sygeplejerskens planer om selv at betale.

- Det er vores opfattelse, at der ikke er grundlag for at benytte to forsvarsadvokater, siger anklageren til Ritzau.

Det er den 31-årige sygeplejerskes forældre, der har besluttet, at de gerne vil betale for at styrke forsvaret for deres datter. Valget er faldet på den kendte advokat Henrik Stagetorn.

Retsplejelovens bestemmelser giver mulighed for undtagelsesvist at tildele en klient to forsvarere. Men for Michael Boolsen gør det ikke nogen forskel, at de selv vil betale.

- Udgangspunktet for os er, at alle skal behandles lige, siger anklageren.

Han regner med, at Retten i Nykøbing Falster tager stilling til spørgsmålet i løbet af de kommende dage.

Det er over ni måneder siden, at den 31-årige kvinde blev anholdt og sigtet for tre drab og et drabsforsøg. Siden er der blevet føjet endnu et drab til anklagerne.

Tirsdag skulle en dommer i Nykøbing Falster endnu engang beslutte, om hendes varetægtsfængsling skulle forlænges.

Som den sidste ankom sygeplejersken ved halvtitiden til retssalen - flankeret af to betjente. Sit mørke, lange hår havde hun sat op i en hestehale, og i hånden havde hun en Pepsi Max.

Flere gange undervejs kiggede kvinden over på sin kæreste med et lille smil og rystede på hovedet. Troligt har han fulgt samtlige retsmøder i sagen fra nærmeste hold. Og i flere interview har han insisteret på kærestens uskyld.

Ikke desto mindre har den ene dommer efter den anden vurderet, at mistanken mod sygeplejersken er begrundet. Således også tirsdag, hvor dommeren valgte at forlænge hendes varetægtsfængsling frem til 5. januar.

/ritzau/

Dagens Gossip