Anklager: De tiltalte gjorde offer til levende fakkel

Skrevet af admin

10/12/2013

Mest læste i dag

En 26-årig kvinde kunne kun overhældes med benzin, mens hun stod oprejst, og brænde ihjel, fordi der var flere mennesker om drabet.

Det argumenterer anklager Henrik Bergquist for tirsdag ved Retten i Roskilde, hvor en 30-årig kvinde, hendes nevø på 19 år og hans 17-årige kammerat sidder tiltalt for mordbrand og røveri.

- Det er ikke en persons værk. Der har mindst været to eller tre personer til at fastholde og antænde offeret, som blev til en levende fakkel, sagde han under sin procedure.

Branden fandt sted i september sidste år i Gersagerparken i Greve. Her omkom 26-årige Nilab Shahkor, der var amerikansk statsborger og af afghansk afstamning. Hun nåede at være i Danmark og gift med sin mand i knap tre måneder, før hun omkom i flammerne.

Flere eksperter har i retten slået fast, at branden var påsat, og at den unge kvinde stod oprejst, da der blev tændt ild til hende. Der var brandskader på 90 procent af kroppen, og skaderne peger på, at hun enten var overhældt eller oversprøjtet med benzin.

Bergquist lagde vægt på, at det i hans optik ikke er muligt for én person at overhælde offeret med benzin, mens hun står op og samtidig holde hende fast, når hun formentlig har kæmpet for sit liv.

Den anklagede kvinde skulle ifølge flere medier være ulykkeligt forelsket i offerets mand. Den 30-årige har også tidligere fortalt, at hun var gift med ham, før han i juni sidste år blev gift med sin 26-årige kusine fra USA - offeret Nilab Shahkor.

Ifølge den tiltalte kvindes forklaring blev hun og manden gift af en imam på en parkeringsplads i Ringsted i 2011. Ægteskabet skulle dog holdes hemmeligt for mandens familie og blev ikke registreret af de danske myndigheder.

Den 30-årige blev selv alvorligt kvæstet ved branden. Hun sprang ud ad vinduet fra tredje sal og efterfølgende lagt i kunstig koma på Rigshospitalet.

De tiltalte nægter sig alle skyldige.

Retssagen foregår i en retssal i Holbæk, hvor betjente sørger for at holde tilhørerne adskilt.

Familie og pårørende til både de tiltalte og offeret er tirsdag mødt op i retten. Stemningen mellem dem har før været anspændt, og to gange tidligere er uenighederne endt i slagsmål uden for retten.

Retssagen er blevet flyttet til Holbæk, da sikkerheden ikke var tilstrækkelig i lokalerne i Roskilde.

/ritzau/