Anklager: Forgældet mand skjulte hus i Sydfrankrig

Skrevet af admin

02/03/2015

Dagens topnyheder

Penge, et hus, en bil, designermøbler og ure i udlandet. Det er ikke ligefrem, hvad man forbinder med den typiske gældssaneringsansøger.

Bagmandspolitiet mener dog, at en 54-årig mand forsøgte at skjule sine aktiver for myndighederne, da han i 2012 søgte om gældssanering efter en dom for selskabstømning fra 2009, som tiltalte i øjeblikket afsoner i Statsfængslet i Nyborg.

Bjørn Stiedl sidder mandag på anklagebænken i Retten i Lyngby for at skjule værdier for millioner af kroner i udlandet. Stiedl er tiltalt for skyldnersvig af særlig grov beskaffenhed. Manden nægter sig skyldig, oplyser den tiltaltes forsvarer, Anders Nemeth.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet mener derimod, at den tiltalte forsøgte at drive gæk med myndighederne, da han oplyste, at han ikke kunne betale sin gæld på knap 82 millioner kroner.

- Ved ansøgningen om gældssanering undlod tiltalte at nævne aktiverne i udlandet. Myndighederne i Schweiz, Jersey i England, Spanien, Frankrig, Luxembourg og Liechtenstein har bidraget til efterforskningen, siger specialanklager Michael Ejerskov i retten:

- Efterforskningen havde ikke være mulig uden deres hjælp.

I forbindelse med efterforskningen beslaglagde politiet blandt andet to Rolex-ure, B&O-udstyr, Kaare Klint-malerier, skulpturer, designermøbler, Louis Vuitton-udstyr og for mindst 100.000 kroner Henning Koppel-sølvbestik, der alt sammen var gemt i lejligheden i Barcelona.

Tiltalte dækkede ligeledes over en ejendom i Sydfrankrig, der i 2012 blev udbudt til salg for omkring 12,5 millioner kroner.

Alle aktiver er formelt set registreret i udenlandske selskaber og fonde, men anklagemyndigheden er af den opfattelse, at aktiverne reelt ejes af Bjørn Stiedl.

Strafferammen for skyldnersvig er fængsel i op til et år og seks måneder. I grovere tilfælde er strafferammen fængsel i op til otte år. Der er afsat yderligere fire retsdage i marts.

/ritzau/