Anklager går efter 60 års fængsel til Manning

»Han forrådte USA. For det forræderi fortjener han at tilbringe størstedelen af sit resterende liv i fængsel,« sagde Joe Morrow under sin afsluttende procedure.

Den 25-årige soldat blev i juli kendt skyldig i spionage for at have videregivet hemmeligstemplede rapporter fra USAs krige i Irak og Afghanistan. Han blev dog frikendt for den mest alvorlige anklage om at have hjulpet fjenden (hovedsageligt al-Qaeda, red.), som kunne have givet ham fængsel på livstid uden mulighed for prøveløsladelse.

I sidste uge indrømmede Manning, der blev anholdt i 2010, at han har skadet sit land og erkendte, at han må tage sin straf.

»Jeg er ked af, at mine handlinger har skadet folk og har skadet USA,« sagde Manning ved den samme militærdomstol.

»Jeg vil videre. Jeg forstår, at jeg må betale prisen,« tilføjede han.

Efterfølgende antydede Wikileaks-grundlægger Julian Assange i en erklæring på vegne af organisationen, at Mannings udtalelser er blevet tvunget frem efter tre år i fængsel og en langvarende retssag.

Manning risikerer op til 90 års fængsel for sine forbrydelser.

Hans forsvarere har hævdet, at han var en naiv, men velmenende ung mand, der håbede at sætte gang i en offentligt debat omkring amerikanske diplomater og soldaters operationer i udlandet.

Ifølge Reuters kan Manning få sin straf så tidligt som i denne uge eller næste.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip