Anklager: Henriks drabsmænd skal have livstid

Lovens strengeste straf, fængsel på livstid, bør blive konsekvensen for 43-årige Bo Madsen og 48-årige Claus Stokholm Larsen for drabet på Henrik Haugberg Madsen i november 2010.

Det siger senioranklager Morten Ebbe Nielsen mandag ved Retten i Næstved, hvor de to mænd mandag formiddag blev kendt skyldige i drabet på Henrik Madsen.

- Jeg lægger vægt på, at drabet er begået i forening, og det er en skærpende omstændighed, siger Morten Ebbe Nielsen.

Anklageren mener også, at den måde, som drabet er foregået på, bør have betydning for straffen. Ifølge anklageren blev Henrik Madsen skudt i et sommerhus i Karrebæksminde, og derefter blev liget skaffet af vejen, efter at det angiveligt var blevet parteret.

- Jeg lægger også vægt på, at de har planlagt drabet ned i mindste detaljer. Og så lægger jeg vægt på, at de har likvideret Henrik Madsen. Likvideringen er foregået koldt og kynisk, siger Morten Ebbe Nielsen.

Senioranklageren synes dog at anerkende, at en livstidsstraf måske ikke vil komme på tale. I hvert fald fremfører han en såkaldt subsidiær påstand for begge de tiltaltes vedkommende.

Hvis retten ikke vil gå med til at give livstid, så bør Bo Madsen idømmes fængsel i 16 år, mens Claus Stokholm bør sendes 20 år bag tremmer.

Normalt kan retten ikke gå over 16 års fængsel, medmindre der er tale om en livstidsstraf. Men Claus Stokholm Larsen er prøveløsladt fra en tidligere dom, hvor han mangler at afsone 1704 dage, hvilket svarer til fire et halvt års fængsel.

Det bør ifølge Morten Ebbe Nielsen lægges oven i de 16 års fængsel og resulterer altså i en straf på 20 års fængsel.

/ritzau/

 

Dagens Gossip