Anklager: Hjernen bag angreb i Paris er død

Den formodede hjerne bag angrebene i Paris, Abdelhamid Abaaoud, er blevet identificeret som en af de dræbte under politiaktionen i Paris-bydelen Saint-Denis onsdag, oplyser anklagemyndigheden.

Han blev dræbt, da politiet angreb den bygning, hvor han holdt sig skjult.

- Abdelhamid Abaaoud er lige blevet formelt identificeret dræbt under angrebet efter en sammenligning af fingeraftryk, hedder det i erklæringen fra anklagemyndigheden.

129 mennesker mistede livet, da radikale islamister fredag aften og natten til lørdag angreb det nationale stadion, Stade France, flere barer og restauranter i centrum af Paris og et spillested med 1500 mennesker.

Fransk politi troede først, at den 27-årige Abaaoud, der var belgisk statsborger, stadig befandt sig i Syrien sammen med Islamisk Stat.

Men efterforskningen førte onsdag morgen politiet til et hus i Saint-Denis. Her stormede svært bevæbnede betjente en lejlighed, og det kom i de næste timer til en voldsom skudveksling.

Ifølge franske medier affyrede politiet 5000 skud under aktionen.

En kvinde, som var sammen med de formentlig seks andre islamister, udløste et selvmordsbælte, dog uden at gøre skade på andre end sig selv. Hun døde.

Den spanske indenrigsminister, Jorge Fernandez Diaz, siger torsdag ifølge nyhedsbureauet AFP, at Abaaoud forsøgte at hverve kvinder, der bor i Spanien, til Islamisk Stat.

- Denne person, Abdelhamid Abaaoud, forsøgte at rekruttere spaniere, især kvinder, gennem de sociale netværk, til at slutte sig til Daeshs kamp, forklarer han og bruger den arabiske betegnelse for Islamisk Stat.

Diaz siger, at formålet ikke var at udføre angreb i Spanien. Det var nærmere at sikre flere kvinder til IS' selvudråbte kalifat i Syrien og Irak.

Det handlede om "at genbefolke kalifatet", siger Diaz.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip