Anklager i æresvoldssag: Det ligner tortur

Det var nærmest ren tortur, da en 17-årig pige med palæstinensiske rødder blev slået, forsøgt kvalt og nedværdiget af sin familie i et hus i Høje-Taastrup på grund af familiens ære.

Sådan vurderer senioranklager Martin von Bülow en sjælden sag om æresrelateret vold mandag ved Retten i Glostrup, hvor en 17-årige piges far, mor, moster og onkel er tiltalt for grov vold og frihedsberøvelse mod den 17-årige 4. marts i år.

- Hvis vi havde en bestemmelse om tortur i straffeloven, så ville vi formentlig have brugt den i den her sag. Det ligner tortur, det som pigen blev udsat for, siger anklager Martin von Bülow i retten.

Pigen har fortalt, at det var onklen, som stod for afstraffelsen.

- Hver gang du lyver eller ikke vil svare på mine spørgsmål, så slår jeg dig, sagde onklen før mishandlingen ifølge pigens forklaring i retten, der kom frem under anklagerens procedure.

Onklen klippede ifølge anklageren også stykker af håret, hver gang pigen ikke ville svare, fordi han havde fundet ud af, at det gjorde mere ondt på hende, forklarede anklageren.

- Vil du helst have, at din far hælder saltsyre på dig, eller at jeg klipper dit hår af, sagde onklen ifølge pigens forklaring.

Ifølge senioranklager Martin von Bülow blev den 17-årige pige "afstraffet" for sin danske kæreste i et hus i Høje-Taastrup.

Her blev pigen ifølge anklagen afleveret af forældrene til pigens moster og onkel med farens ord "Gør det af med hende, jeg gider ikke se hende igen".

På grund af ordene mener anklageren, at også forældrene kan dømmes, selvom de angiveligt ikke deltog i "mishandlingen".

Først efter tre timer lykkedes det datteren at flygte og slå alarm til politiet.

Den 17-årige pige havde haft et bælte så stramt om halsen, at hun var i "manifest livsfare", lød konklusionen fra en retsmediciner, der i alt fandt mere end 30 mærker fra vold på pigens krop.

Alle fire familiemedlemmer nægter sig skyldige, og også pigens storesøster, afviste anklagen, da hun sad i vidneskranken i retten.

Bliver familiemedlemmerne kendt skyldige, risikerer de op til fire års fængsel. Der falder dom i sagen senere mandag.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip