Anklager kræver Det Muslimske Broderskabs leder anholdt

Ifølge anklageren har Badie opildnet til den vold, der mandag kostede 55 mennesker livet, rapporterer det statslige nyhedsbureau MENA ifølge Reuters.

Badie er ikke den eneste højtstående person i broderskabet, som anklageren ønsker anholdt. Der er således også udstedt arrestordre mod broderskabets næstøverste leder, Mahmoud Ezzat, og partilederne Essam El-Erian og Mohamed El-Beltagi, oplyser MENA.

En talsmand fra Det Muslimske Broderskab, Gehad El-Haddad, oplyser ifølge Reuters, at ingen er blevet anholdt endnu, og talsmanden siger, at anklagerens udmelding er et forsøg på at standse demonstrationerne i landet.

Tusindvis af broderskabets tilhængere har således været på gaden for at forlange den kuppede præsident, Mohamed Morsi, genindsat.

Han blev væltet i sidste uge af militæret i kølvandet på omfattende folkelige protester, der medførte flere blodige sammenstød mellem Morsi-tilhængere og militæret.

Arrestordren kommer samme dag, som Hazem el-Beblawi, der tirsdag blev udnævnt som premierminister for den overgangsregering, der skal lede Egypten frem til et kommende valg, begyndte arbejdet med at danne en ny regering.

Allerede inden el-Beblawi påbegyndte sit arbejde har Det Muslimske Broderskab meldt ud, at man helt og aldeles afviser at være del af el-Beblawis regering.

»Vi forhandler ikke med kupmagere. Vi afviser alt det, der kommer fra dette kup,« sagde Tareq al-Mors, talsmand for den islamistiske gruppe, onsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

El-Beblawi havde ellers erklæret sig parat til at inkludere medlemmer af den afsatte præsident Mohamed Morsis parti i den midlertidige regering.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip