Anklager kræver fængsel efter patientdødsfald

Tre måneders ubetinget fængsel.

Det mener anklagemyndigheden, at det skal koste to social- og sundhedsassistenter, at de ved grov uagtsomhed knuste piller og sprøjtede dem ind i en patient i stedet for at give ham pillerne i munden efter forskrifterne.

Samtidig vil anklageren fratage dem retten til at håndtere medicin til patienter i et til to år.

Patienten døde af behandlingen. De to kvindelige sosu'er på henholdsvis 33 og 27 år er tiltalt for uagtsomt manddrab for deres dødelige foretagende på plejehjemmet Sifsgård i Åbyhøj i Aarhus.

- De har optrådt amatøragtigt og primitivt og udvist så grov skødesløshed i tjenesten, at vi skal op i nærhed af strafmaksimum i en sag som denne på tre måneders ubetinget fængsel, siger senioranklager Rikke Hyttel i retten.

Samme opfattelse har Sundhedsstyrelsen givet udtryk for.

Styrelsen har dog givet grønt lys for, at den ene af de tiltalte, som er under uddannelse som sygeplejerske godt kan få lov at uddele medicin, hvis hun tager nogle relevante kurser forinden. Det er anklagemyndigheden altså ikke enig i.

- Det er en meget alvorlig sag. De har en med en værgeløs mand at gøre, der er afhængig af, at andre tager vare på ham på korrekt vis, siger anklageren.

- De begår flere alvorlige fejl og bevæger sig ind på et område med medicinering gennem sprøjte, som de ikke har kompetence til. Ovenikøbet forsøger de heller ikke genoplivning, da patienten dør under behandlingen.

Begge forsvarere mener, at deres klienter skal frifindes.

Ifølge Sundhedsstyrelsen må medicin fremstillet til optagelse via fordøjelsessystemet på ingen måde blive givet i blodbanen, da effekt eller komplikationer vil være uforudsigelige.

Det er Sundhedsstyrelsens opfattelse, at dette er så basalt, at enhver sundhedsperson, der håndterer medicin, skal være klar over det.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip